TOKİ, ÇÖMLEKÇİ’NİN 2’İNCİ ETABINI 10 MAYIS’TA İHALE EDECEK

5 Mayıs 2023

Trabzon’da yapımı devam Çömlekçi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin ikinci etap ihalesi 10 Mayıs 2023’de gerçekleştirilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Trabzon’un hafıza mekânlarından biri sayılın Çömlekçi Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde birinci etapta başlatılan 130 konut, 19 dükkân ile otopark ardından ikinci etabın da proje çalışmalarını tamamladı. Projenin ihalesi 10 Mayıs 2023’de yapılacak.
Birinci etabın hemen yanında projelendirilen ikinci etap bölgedeki sosyal ve ticari ihtiyaca cevap verecek. Kafe ve restoranlarla beraber geniş peyzaj ve meydan alanlarının kurgulandığı, içinde; 17 blokta 43 ticari bağımsız bölümün yapılıp 7 tescilli bina restore edilecek.

Geleneksel mahalle kültürü yaşayacak
Çömlekçi Bölgesi proje ile Trabzon’a yakışır bir tasarımla şehrin önemli lokasyonlarından biri haline gelecek. Toplam 7 bölge olarak planlanan Çömlekçi projesinde alan büyüklüğü yaklaşık 60 bin metrekare olacak. Toplamda 34 blokta, 221’i konut olmak üzere 331 bağımsız bölümün inşa edilecek. Projenin üçüncü etabında bulunacak konut alanları, anaokulu ve meydan ile Trabzon’un geleneksel mahalle kültürünü yaşatılacak.

Tescilli binalar restore edilecek
Çömlekçi’de mevcut 29 tescilli tarihi yapı aslına uygun olarak restore edilecek. Böylelikle Çömlekçi, yöresel mimariyi ihtiva eden tescilli yapıları, konutları, dükkânları ve parkları ile Trabzon’a yakışır, doğal taş cephe kaplamalı siluette, nitelikli bir yaşam merkezine dönüşecek, Trabzon’un hafızasını yeniden canlandıran bir proje olacaktır.