TOKİ Başkanı Ömer Bulut, deprem konutlarını inceledi

21 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu illerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kalıcı konutların inşası hızla devam ediyor.  TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Bulut, ilk olarak 15 Kasım 2023 günü Adıyaman’da incelemelerde bulundu. Bulut, Adıyaman’da bulunan geçici barınma alanını ziyaret ederek depremzede vatandaşların misafiri oldu. Depremzede vatandaşlara, tamamlanmak üzere olan konutlarının müjdesini verdi.

Bulut, depremzede vatandaşlara verdiği müjde sonrasında Adıyaman Merkez İlçesi Örenli Mahallesinde yapımı devam eden ve yılsonunda teslim aşamasına gelecek olan konutların şantiyelerinde incelemelerde bulundu.
Bulut, Adıyaman’da son olarak Akpınar ilçesinde teslime hazır hale gelen köyevlerini ziyaret etti. Bulut burada hak sahibi vatandaşlara evlerini gezdirdi.

Kahramanmaraş deprem konutları incelendi
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 16 Kasım 2023 günü ise Kahramanmaraş’ta inşası devam eden ve yılsonuna kadar tamamlanacak konutları inceledi.  Kahramanmaraş’ta birçok şantiyeyi inceleyen Bulut, son olarak Azerbaycan Mahallesi’nde Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti tarafından inşa edilecek konutların şantiye alanını inceledi. 

Gaziantep İslahiye konutları teslime hazır
Bulut, 17 Kasım Cuma günü ise Gaziantep’te incelemelerde bulundu. Gaziantep’te Islahiye’de teslime hazır hale gelen konutları inceleyen Bulut, Nurdağı’nda yapımı tamamlanma aşamasına gelen köyevleri ile Güneyşehir’de bulunan şantiye alanlarını inceledi.

Gaziantep’te işçilerle akşam yemeği yenildi
Gaziantep ziyaretleri kapsamında şantiyelerde çalışan işçilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Bulut, burada yaptığı konuşmada “Esas zahmeti çeken, esas ürünü ortaya çıkartan buradaki arkadaşlar. Bizler her ne kadar bir programı yönetiyorsak da eseri ortaya çıkaran tüm arkadaşlara; sıvacısına, kalıpçısına, demircisine, boyacısına, mekanikçisinden elektrikçisine kadar burada çalışan her bir arkadaşımızın her bir kardeşimizin büyük bir emeği var. Biz bu emeğe saygı duyuyoruz. Dolayısıyla bu süreçte hakkınız ödenmez.  Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

“Kendimiz oturacak şekilde inşa edelim”
Daireleri de inceleyen Bulut, projelerin tüm detaylarına bakılmasını gözden kaçırılmış bir şey varsa müdahale edilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Konutları vatandaşlara teslim ettikten sonra vatandaş tadilat yapmasın. Tüm dairelerimi kendimiz oturacak şekilde eksiksiz yapalım.”

Yerelden istihdam sağlanıyor
Başkan Bulut, yüklenicilerle yaptığı konuşmada yerelden istihdam sağlanmasını ve yerelden malzeme kullanılmasını söyledi. Kahramanmaraş’taki şantiyede çalışanların yüzde 70’sinin yerelden olduğunu öğrenen Bulut, “Sözde değil işin özünde de bunun böyle olduğunu bilerek konuşmak insana mutluluk veriyor. Yerelden istihdam sağlıyor musunuz sorusunu duyduğum zaman yüzde 70’ini yerelden sağlıyoruz diyebildiğim için bunu her platformdan ifade edebiliyorum. Bütün müteahhitlerimiz istihdam yönünden bölgeye katkı sağlıyorlar diyebiliyorum. “ dedi.