TOKİ Başkanı Ömer Bulut, deprem konutları inceledi

5 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu illerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kalıcı konutların inşası hızla devam ediyor.  TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet de çalışmaları yerinde inceledi.

Bulut, incelemelerine Malatya’dan başladı. Malatya’da ilk olarak Battalgazi ilçesi Gelincik Tepesi’nde yapımı hızla devam eden 599 adet deprem konutunu inceledi.  Başkan Bulut, daha sonra Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi’nde inşaatı hızla devam eden 736 deprem konutunu inceledi.

Bulut ve beraberindeki heyet son olarak Doğanşehir'de inşaatı hızla devam eden 349 adet deprem konutunu inceledi.

Gaziantep Nurdağı ve İslahiye deprem konutları yükseliyor
TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet Malatya’dan sonra Gaziantep’te incelmelerde bulundu. İlk olarak Nurdağı’nda yapımı hızla devam eden konutları incelendi.  Daha sonra ise İslahiye’de inşaatı hızla devam eden konutların şantiyesinde incelemelerde bulunuldu.

Kahramanmaraş’ta örnek daire gezildi
Depremin merkezi Kahramanmaraş’ta da TOKİ’nin kalıcı konutları hızla yükseliyor. Başkan Bulut, ilk olarak Pazarcık'ta inşaatı hızla devam eden 321 adet deprem konutu ve sosyal konutların şantiyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Bulut, daha sonra Dulkadiroğlu'nda yapımı hızla devam eden 862 adet deprem konutunun şantiyesinde koordinasyon toplantısı gerçekleştirerek şantiyede incelemelerde bulundu.

Bulut ve beraberindeki heyet son olarak Dulkadiroğlu ikinci etapta yapımı hızla devam eden 628 adet deprem konutunu inceleyerek örnek daireyi gezdi.

Hatay’da koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet Hatay’da da devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Bulut, Hassa, Antakya ve Kırıkhan’da yapımına başlanan konutları ziyaret etti. Bulut, şantiyelerde koordinasyon toplantısı gerçekleştirerek sahada incelemeler yaptı.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve beraberindeki heyet, son olarak Adana Çukurova'da yapımı hızla devam eden 581 adet deprem konutunun şantiyesinde incelemelerde bulundu.