Rize’de kura sevinci yaşandı

29 Temmuz 2019

TOKİ tarafından Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yapılacak konutlar için kura töreni yapıldı. Kurada 88 aile ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Rize’nin Çamlıhemşin’de 2+1, 3+1 ve 4+1 planda yapılacak 88 konut için bugün kura töreni yapıldı.

Toplam 204 kişinin başvurduğu projenin kura töreni Atatürk İlköğretim Okulu Seminer Salonu’nda noter düzenlendi. Kura törenine katılan vatandaşlar, kendilerine çıkacak daireleri meraklı gözlerle bekledi. İlk kez ev sahibi olan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Kura çekiminin ardından mutluluklarını ifade eden hak sahipleri de, bu proje için TOKİ Başkanlığına teşekkür ettiklerini belirtti. Sevinçleri gözlerinden okunan hak sahipleri duygularını ifade etmekte zorlanırken; bu mutluluğu ev sahibi olmak isteyen herkesin yaşamasını diledi.

Rize Çamlıhemşin projesinde konutların 50’si "2+1", 34’ü "3+1", 4’ü de 4+1 nitelikte olacak. Yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek konutlar yöresel dokuyu yansıtacak.