Karaman ve Karabük’e yatay mimarili yeni konutlar

20 Haziran 2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Mart 2019 tarihinde İstanbul Beyoğlu Kasımpaşa’da düzenlenen TOKİ tanıtım töreninde vatandaşlara müjdelenen 50 bin yeni sosyal konut projesinde ihaleler hızla devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Karaman ve Karabük’te inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı.

20 Haziran 2019, Perşembe günü gerçekleştirilen ihaleler kapsamında Karaman’a 75, Karabük’e 96 konut yapılacak.

Karaman Başyayla’da yatay mimarinin esas alındığı projede konutların yükseklikleri zemin+3 olacak.  İnşa edilecek 76 konutun 57’si 2+1, 18’i 3+1 planında yapılacak.

Yöresel mimari ile yapılacak Karabük Eflani projesi kapsamında yapılacak 96 konutun 48’i 2+1, 48’i 3+1 planda olacak.

Tüm yeni projelerinde yatay ve yerel mimari ile mahalle kültüründen ödün vermeden çalışmalarına devam eden TOKİ, ülke genelinde yürüttüğü tüm inşa faaliyetlerinde insan ve şehir ilişkisini gözeten bir yaklaşımı benimsiyor.

Şehir silueti, kültürel ve sosyal doku, bölge ekonomisi, coğrafya, çevre gibi, şehir ve insana dair her parametreyi titizlikle analiz ederek projelerini hazırlayan TOKİ, tüm nitelikleriyle milletin beklentilerini karşılayacak, yeni yaşam alanları oluşturuyor.