Denizli’de kura sevinci

10 Nisan 2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) Denizli Merkezefendi projesi kapsamında inşası devam 1083 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

Kura töreni 04 Nisan 2019, Çarşamba günü Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Toplam 5 bin 540 başvurunun yapıldığı projede konut sahibi olan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Yıllardır ev sahibi olma hayaliyle yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, hayallerinin gerçekleştirmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplam 2 bin 281 konutun inşa edileceği projedeki konutlar yatay mimari anlayışıyla zemin+4, zemin+5, zemin+6 olarak 2+1 ve 3+1 planında inşa ediliyor.

Alt gelir grubuna yönelik satışa sunulup bugün kurası çekilen 1083 konut 507 TL’den başlayan taksitlerle %12, %20 peşinat ve 180, 240 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu.

Orta gelir grubuna yönelik satışa sunulan 1198 konutun kurası ise yarın gerçekleştirilecek.

Yenilediği konut üretim anlayışı doğrultusunda yatay ve yerel mimari yaklaşımla konut inşa eden TOKİ’nin, Denizli Merkezefendi konutları da bu anlayışla inşa ediliyor.

Projede ayrıca yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, söveler, kat silmeleri dekoratif pencereler ve geniş balkonlar uygulanıyor.

Dükkânların, camilerin, okul, park, peyzaj, oyun ve spor tesisleriyle Denizli’de yeni bir yaşam alanı oluşuyor.