Cami Tasarımı Fikir Yarışması

31 Aralık 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesi ile “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliği taşıyan “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenleniyor.

Çağımızın teknolojik imkânlarından yararlanarak geçmişin mimari ve sanatsal hassasiyetleri üzerine inşa edilecek proje yarışmasıyla, 200 ve 1000’er kişilik kapasiteli camilerin projelendirilmesi amaçlanıyor.

Daha çok şahıs ve derneklerce yapılan camilerin dayanıklılık, güvenlik başta olmak üzere, fonksiyon yeterliliklerinin denetim altına alınarak standart hale getirilmesi ve kadim İslam medeniyeti ile günümüz arasında cami mimarisi açısından oluşturulacak köprüye ışık tutulması hedefleniyor.

Yarışmaya sadece mimarlar katılabilecek veya ekip olarak katılım sağlanması durumunda ekip başının mimar olması şartıyla, ilgili meslek gruplarından (şehir planlama, peyzaj mimarlığı, iç mimarlık, mühendislik, ilahiyat, sosyoloji, mimarlık tarihi, sanat tarihi vb.) bir ekip oluşturulabilecek. Projeler 10 Nisan 2019 tarihine kadar teslim edilecek ve yarışma sonuçları 3 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak.

Yarışma hakkında detaylı bilgiye www.diyanethaber.com.tr, şartname ve eklerine www.camitasarimi.com web adresinden ulaşılabilir.