Başkentte TOKİ heyecanı

6 Mart 2020

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara yönelik projesi kapsamında, Ankara'da inşa edilecek 2 bin 300 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında, Sincan Kapalı Spor Salonu'nda kura töreni düzenlendi.

Noter huzurundaki kura çekimine katılan aileler heyecan yaşarken, kurada ismi çıkanlar, mutluluklarını sevdikleriyle paylaştı.

Aralarında şehit aileleri ve engelli vatandaşların da olduğu 4 bin 529 başvurunun olduğu 2+1 konutlar için 1610, 9 bin 250 kişinin başvuruda bulunduğu 3+1 konutları için 690 vatandaş hak kazandı.

Kurada ev sahibi olan Murat Yetiş, çok sevinçli olduğunu anlatarak, TOKİ yönetimine teşekkür etti.

İlk kez ev sahibi olacağını söyleyen emekli İlhan Sivrikaya, "Engelliyim. Ev çıktığı için çok mutluyum. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

Projenin dar gelirli vatandaşlara ev sahibi yapma imkanı sağladığını aktaran Erkan Parlak ise "İnsanlar bir umutla buradalar. Allah herkese nasip etsin." açıklamasını yaptı.

Engelli çocukları için kuraya katıldığını belirten Bedia Öztürk ise "Çok sevindim. Evim asansörlü olsun, çocuğu indirip çıkarmak kolay olsun istedim. Üç çocuğum var, kirada kalamıyorum. Aldığım para yetmiyordu." dedi.

Kura Sonuçları (2+1)
Kura Sonuçları (3+1)