TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İstanbul şantiyelerini inceledi

19 Şubat 2019

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, idarenin İstanbul’da devam eden uygulamalarının şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak İstanbul’un en büyük konut alanı olan, Başakşehir ilçesi Kayaşehir bölgesindeki şantiyelerde incelemelerde bulunan Bulut, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mahalle kültürü canlandı
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ilk olarak Kayaşehir’de mahalle kültürünün hayata geçtiği 2 bin 960 konutluk projenin alanını inceledi. Mahalle konseptinde, altı etaptan oluşan proje ile mevcut alan sosyal donatıların ve küçük esnafın yer aldığı ticari birimleriyle yeni bir yaşam alanına kavuştu. 2 bin 512 konutun hak sahibi vatandaşlara teslim edildiği projede 448 konutun yapımı hızla devam ediyor.

Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm hızlandı
Kayaşehir şantiye incelemesinde sonra Gaziosmanpşa’da kentsel dönüşüm projelerini inceleyen Bulut, Sarıgöl’de 796 konutluk kentsel dönüşüm ve gelişim projesini inceledi. Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi ile vatandaşlar sosyal donatılarıyla, çevresiyle güvenli yapılarda yaşamlarını sürdürecek.

TOKİ Başkanı Bulut, İstanbul şantiye incelemeleri kapsamında son olarak Beyoğlu Sütlüce Mahallesi’nde inşası devam eden 398 konutluk kentsel dönüşüm ve gelişim projesini inceledi.