Basın Açıklaması

9 Ağustos 2021

Bazı basın-yayın organlarında Karabük’te yurt binasının 6 yıldır boş beklediği, ihale edilen yapının yarı fiyatına satışa çıkarıldığı gibi iddiaların yer aldığı haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
İdaremiz ve Karabük Belediyesi arasında imzalı protokoller kapsamında başlatılan Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iki etap halinde 1120 konut üretilmiş ve hak sahiplerine konutları teslim edilmiştir. 3.etap kısmında ise hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri sürdürülmektedir. Proje alanı dahilinde 12/07/2016 tarihinde 1004 Kişilik Yurt Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi, ildeki yurt ihtiyacının karşılanması amacıyla ihale edilmiştir. İhale bedeli 31 milyon 840 bin olan yurt binasının kesin kabulü 09/09/2020’de gerçekleşerek yapım işi tamamlanmıştır.
 
Yurt binası İdaremizce 09/09/2020 tarihinde tamamlanarak teslim alınmış olup, 6 yıldır boş olduğu yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Bunun yanında yurt binası İdaremizce 31 milyon 840 binbedel ile ihale edilmiş olup, hazırlatılan değerleme raporunda yurt binasının bedeli 32 milyonolarak belirlenmiş, satış işlemi ise açık artırma usulü ile gerçekleştirilecektir.  Rekabet ortamının sağlanması ve açık artırmaya katılımın fazla olması amacıyla ulusal basın , yerel basın ve sosyal medya kanallarında etkin duyurular yapılmak suretiyle yurt binasının piyasaya arz edilerek, ildeki yurt ihtiyacının bir bölümünün karşılanması hedeflenmektedir. Gerekli katılım ve rekabet ortamının sağlanması durumunda ihale neticelendirilecektir.
 
Kamuoyunun bilgilerine önemle sunulur