Balıkesir İvrindi’de 63 konutun hak sahipleri belirlendi

28 Ocak 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) Balıkesir İvrindi’de inşa edilen 63 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

Kura töreni 28 Ocak 2019, Pazartesi günü Balıkesir İvrindi Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Yöresel mimarinin izlerini taşıyan İvrindi konutları 483 TL’den başlayan taksitlerle %12, %15, %20 peşinat ve 180, 216, 240 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu. Proje kapsamında ayrıca, büfe ve cami de yapıldı.

Yatay mimari anlayışıyla inşa edilen Bartın Ulus projesinde; milletimizin en temel özelliği ve arayışı olan dayanışma ve komşuluk kültürüne imkân tanıyan “mahalle konsepti” hayata geçecek.

Balıkesir’e ait kültürel zenginlik ve yörenin kendine has mimari geleneklerinin yansıtıldığı konutlar, yatay mimari konseptinde inşa edildi.  

Konutların cephe tasarımında; zemin kat seviyesinde taş kaplama, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler,  söveler kullanıldı. Çatı ve cephelerde Türk evini yansıtan çıkma ve payandalar kullanıldı.