Ankara Sincan Saraycık’ta 5 bin 701 konutun inşası tamamlandı

21 Aralık 2023


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara Sincan Saraycık’ta yapımına başlanan 5 bin 701 adet konut tamamlandı.

TOKİ Uzmanı Mustafa Mansur Çelebi, Ankara ili Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde bugüne kadar etaplar halinde toplam 10 bin 903 adet konutun yapımına başladıklarını söyledi.

Sincan Saraycık’ta bugüne kadar 5 bin 701 konutu sosyal donatılarıyla beraber tamamlandığını söyleyen Çelebi, şöyle devam etti: “İnşaatına başladığımız konutlarımızın 5 bin 701’ini tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Diğer etaplarımızın yapımına hızla devam ediyoruz. Sincan Saraycık’ta etaplar halinde yeni bir yerleşim alanı inşa ediyoruz. Saraycık projemiz içerisinde barındıracağı; ticaret merkezleri, çarşıları, meydanları, parkları, peyzajı ve sosyal donatılarıyla vatandaşlarımıza nitelikli sosyal çevre imkânı sunup kente yeni bir değer katacak. Şimdi de dördüncü etap üçüncü bölgede tamamladığımız 305 konutumuzu hak sahiplerine teslim ediyoruz.”

“Yatay ve yöresel mimarili depreme dayanaklı konutlar”
Sincan Saraycık’ta süratle tamamlanan 5 bin 701 konut ve devam eden konut projelerinin yatay ve yöresel mimarisiyle depreme dayanıklı, radye temel üzerine tünel kalıp sistemi ile inşa edildiğini ifade eden Çelebi:  “Konutlarımız, nitelikli, güvenli, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yatay mimari ile inşa edildi. Projemizle içinde meydanı, camisi, yolları ve sosyal donatıları bulunan mahalle kültürü yaşayacak. Yeni konutlarımızın memleketimize, milletimize, hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler şimdiden sağlık ve huzur içinde oturmalarını temenni ederim.” açıklamasında bulundu.