Emeklinin yüzü TOKİ ile gülüyor

29 Ocak 2019

TOKİ’nin emekli vatandaşlara yönelik geliştirdiği Çanakkale Ayvacık projesinde hak sahipleri belirlendi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında inşasına başlanan 110 konutun hak sahipleri gerçekleştirilen kura ile belirlendi.  
Kura töreni, 29 Ocak 2019 Salı günü, Ayvacık Belediyesi’nin Konferans Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Yükseklikleri zemin+3 olan konutlar, 2+1 planında inşa edildi. Projede konutların yanı sıra büfe ile cami bulunuyor.

Konutlar 393 TL’den başlayan taksitlerle %12, %20 peşinat ve 180, 240 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu. Ayvacıklı emeklilerin yeni yaşam alanı olacak projede konut sahibi olan emekli vatandaşlarımız büyük sevinç yaşadı.

Bugüne kadar ev sahibi olamamış emekli vatandaşlarımızı kira öder gibi uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, alt gelir grubuna yönelik geliştirdiği konut projelerinde, daha önce konut sahibi olmayan emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyor. Mevcut üretimlerdeki yüzde 25 emekli kontenjanı uygulamasının yanı sıra, doğrudan emeklilerimizin talepleri ile yepyeni konut projeleri hayata geçiriliyor.

Bugün dünyanın büyük ekonomileri arasında yerini alan ülkemizin kalkınmasına ilk harcı koyan, büyük emek ve gayretleriyle müreffeh bir Türkiye idealinde yolumuzu açan emeklilerimiz, “İkinci Bahar Projesi” ile güvenli konutlara kavuşuyor.