Antalya COP31'e Hazırlanıyor TOKİ Başkanı Sungur'dan Yerinde İnceleme

4 Eylül 2026


​Türkiye'nin ev sahipliğinde Kasım ayında Antalya'da gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Framework Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı (COP31) için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Küresel iklim diplomasisinin kalbinin atacağı dev organizasyon öncesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Levent Sungur, Başkan Yardımcısı Murat Aydın ve beraberindeki heyet, Antalya'da yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.  

Çalışmalar Yerinde Değerlendirildi
​COP31'e ev sahipliği yapacak organizasyon ve fuar alanında detaylı incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı M. Levent Sungur, projede gelinen son nokta ve sahada devam eden yapım süreçleri hakkında teknik ekipten bilgi aldı.

Heyet, uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen geçici ve kalıcı altyapı tesislerini, fuar alanlarını ve toplantı salonlarını gezerek yürütülen faaliyetleri adım adım değerlendirdi.

Türkiye İklim Diplomasisinin Merkezi Olacak
​Kasım ayında dünyanın dört bir yanından devlet başkanlarını, bakanları, çevre uzmanlarını ve sivil toplum temsilcilerini ağırlayacak olan Antalya, küresel iklim politikasının ve sürdürülebilir gelecek adımlarının odağı haline gelecek. Türkiye'nin iklim krizine karşı kararlı duruşunu ve çevre vizyonunu sergileyeceği zirve için alanın eksiksiz ve tam zamanında hazır edilmesi amacıyla TOKİ bünyesindeki saha çalışmaları kesintisiz sürüyor.