TOKİ’den Burdur’a 655 yeni konut

23 Ocak 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur’un Merkez İlçesi Bozkurt Mahallesi’nde, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilecek 655 konutun ihalesi yapıldı. 23 Ocak, Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 41 ticari alanın inşaatı da yer alıyor.

Yükseklikleri zemin+5 ve zemin+7 olan projedeki konutların 343’ü 2+1 ve 312’si ise 3+1 planında tasarlandı.

Afet riski taşıyan alanlar basta olmak üzere mekân ve yasam kalitesini arttıran projelere öncelik veren TOKİ, kentsel tasarımını yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla şekillendiriyor. Kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu ve sağlıksız konut alanları dönüştürülürken, dar gelirli vatandaşlar için üretilen nitelikli konutlarla yeni gecekondu bölgelerinin oluşması da önleniyor. 

Kentsel dönüşümde uzlaşma ve paylaşmaya dayalı, öncelikle yerinde dönüşüm yaklaşımını esas alan TOKİ, hak sahibi olan vatandaşların mağdur olmaması için kira yardımı yapıyor. Burdur Merkez Bozkurt Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde de 561 hak sahibine kira yardımı yapılıyor.