Osmaniye Bahçe Konutları Teslim Edildi

26 Mart 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yapımı tamamlanan 135 evin anahtar teslim töreni gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya, çok sayıda bürokrat ve hak sahipleri katıldı.

5 milyon vatandaşımıza bir milyon yüz bin sıcak yuva

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 81 il ve ilçelerde başlattıkları sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden kamu hizmet binalarına kadar çok sayıda yatırımı ülkeye kazandırdıklarını belirtti.

Yatay mimari anlayışıyla tarihi ve kültürel dokuya uygun, komşuluk ilişkilerini esas alan, yeşil alan ve sosyal donatı merkezli konutlar yaptıklarını aktaran Bulut, Yaklaşık 5 milyon vatandaşımıza bir milyon yüz bin sıcak yuva inşa ederken şehirlerimizi de depreme karşı daha güvenli hale getirecek yapılar inşa ettik.” dedi.

179 bin konutu dönüştürdüklerini ifade eden Bulut, şehir hastanelerinin olmadığı il ve ilçelerde vatandaşların hastanelere daha kolay ulaşımını sağlayacak 269 hastaneyle sağlığa, 1365 okul inşa ederek eğitime katkı sağladıklarını söyledi.

Hükümetimizin Yükseköğretime verdiği destekle birlikte biz de TOKİ olarak 22 üniversite binasını inşa ettik” diyen Bulut şöyle devam etti: “209 yurt yaparak öğrencilerimizin barınmasına yardımcı olduk. Güney ve Doğu sınırlarımızı düzensiz göç ve teröre karşı daha güvenli hale getirmek için yaptığımız yaklaşık 820 bin m2’lik sınır duvarı başta olmak üzere, inşa ettiğimiz 311 karakol ile de ülkemizin huzur ve güvenliğine katkı sağladık. Şehirlerin tarihi sürecini ortaya çıkartan, kadim şehirlerimize değer katacak, kent meydanlarını iyileştirecek, tarihi alanları ve binaları yaşatacak projeler geliştirdik. Özellikle şehir içinde kalmış sanayi sitelerini şehir dışına alarak esnafımızın önünü açacak, üretime katkı sağlayacak sanayi sitelerinin yapımına destek olduk, istihdam ve ekonomiye katkı sağladık.”
 
Osmaniye’ye 68 bin metrekarelik millet bahçesi
 
Osmaniye’ye büyük bir yeşil alan kazandırdıklarını belirten Bulut, “Yaklaşık 68 bin m2’lik alanda inşaatına yeni başladığımız millet bahçesinin içinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, meyve bahçeleri, piknik alanları, spor sahaları, kıraathane, cami ve ilçelerin yöresel ürünlerinin satılacağı satış birimleri gibi sosyal donatılar yer alıyor.
 
Bu millet bahçesi ile Osmaniye büyük bir yeşil alana kavuşacak, vatandaşların huzur içinde oturabileceği bir yaşam alanı oluşacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.
 
TOKİ’den Osmaniye’ye 1.2 milyarlık yatırım

Osmaniye’de güncellenmiş rakamla 1,2 milyarlık yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Bulut, bu yatırımları şöyle sıraladı:  Başlattığımız 2.850 konutun 2.250’sini tamamladık, Merkez Yaverpaşa mahallesinde 604 konutun inşaatı da hızla yükseliyor. Önümüzdeki süreçte bu konutları da vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 100 bin sosyal konut kapsamında Düziçi Ellek’te 142 konut, Sumbas’ta 126 konut, Kadirli’de 336 konut inşa edeceğiz. Bu konutların projeleri tamamlanmak üzere olup kısa sürede ihale süreci başlayacaktır. Yeşilyurt’ta daha önce kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirdiğimiz 454 konut, 13 ticari ünite ve bir camiden sonra, 2 nci etabı için de Bakanlığımızla birlikte 400 konutluk proje çalışmalarına başladık.”
 
TOKİ Başkanı Bulut’tan ikinci etap müjdesi

Bahçe’li vatandaşlara ikinci etabın müjdesini veren Başkan Bulut, Osmaniye'de bugün teslim edilen 135 konutun devamı niteliğinde 122 konutluk ikinci etabın çalışmalarına da başladıklarını, projenin nisan ayında tamamlanarak ihale sürecine geçileceğini kaydetti.

Bulut ayrıca, Osmaniye’de 2 Küçük Sanayi Sitesi projesi geliştirdiklerini ifade etti.

TOKİ tarafından inşa edilen 135 konut ve bir ticari üniteyi kapsayan proje ile Bahçe ilçesine yakışır, kaliteli, güvenli örnek konutları kazandırmış olduklarını vurgulayan Bulut, konutların vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve diğer protokol üyeleri tarafından konut almaya hak kazanan vatandaşlara anahtar teslimi yapıldı.