Muş Kepenek’te 444 dairelik yeni bir yaşam alanı inşa edildi.

9 Haziran 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Muş Kepenek’te yapımına başlanan 444 adet konut tamamlandı.

TOKİ 2 Nolu Uygulama Dairesi Uzmanı Eyüp Yüksel, 6 Şubatta ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinden sonra Toplu Konut İdaresi olarak hızlı bir şekilde depremin yaralarını sarmaya başladık. Aynı zamanda daha önce vatandaşlarımıza verilen sözler neticesinde 100 Bin ve 250 Bin konut kapsamında Muş ilinde yapımı tamamlanan konutlar yatay mimariye uygun olarak toplam 28 blok, 444 daire olarak depreme dayanaklı, radye temel üzerine, tünel kalıp sistemiyle inşa edilmiştir.dedi.

Proje kapsamında 144 adet 3+1, 300 adet 2+1 daire olduğunu belirten Yüksel, ayrıca 1 adet 150 kişilik cami, 6 adet mescit ve bir adet 8 dükkanlı ticaret merkezinin de yapıldığını söyledi.

Bütün blokların çevresinin hak sahipleri ve çocukların güvenli rahat bir şekilde vakit geçirmesi sağlamak amacıyla ağaçlandırıldığını ifade eden Yüksel, Ada içlerinde çocuk oyun alanları, fitnes alanları, kamelyalar, basketbol sahaları, otoparklar ve yürüme yolları yapılarak Muş halkının hizmetine sunulmuştur.” dedi.