Manisa Şehzadeler konutları hak sahipleri teslim ediliyor

6 Haziran 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “100 Bin Sosyal Konut” projesi çerçevesinde, Manisa Şehzadeler ’de yapılan 396 konut hak sahiplerine teslim edilmeye başladı.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi'nde TOKİ tarafından 2+1 tipinde yapılan 396 konut ile 14 iş yeri ve sosyal donatıların yapımı tamamlandı. Konutlar 24 Mayıs tarihi itibariyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

TOKİ 8 Nolu Uygulama Şube Müdürü Onur Gürses, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak Manisa ilinde yapımına başlamış olduğumuz projelerimizi hızlı bir şekilde tamamlamaya devam ediyoruz. Bugün yapımı tamamladığımız projelerimizden 100 Bin Sosyal Konut kapsamında yapmış olduğumuz Manisa ilindeki Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi'nde 396 adet 2+1 sosyal konut, 14 adet dükkân, camisi, sosyal donatısı, parklarıyla, bahçeleriyle teslimini yapmaktayız.” dedi.

Konutların 24 Mayıs itibariyle hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını söyleyen Gürses şöyle devam etti: 16 Haziran'a kadar da teslim edilmeye devam edecektir. Bugün itibariyle güncel olarak 200 kişi anahtarını teslim almıştır. Konutlarımız geniş bir salon yaklaşık 21-22 metrekare. 12 metrekare ebeveyn odası, 10 metrekare çocuk odası, 12 metrekare de geniş ferah bir mutfaktan oluşmaktadır. İçerisinde temel ihtiyaçlarını karşılayacağımız balkan, banyo, alaturka tuvalet ve çamaşır makinelerini ayrı bir alana almak için değişik alanlar yapılmıştır. Yaklaşık olarak dairemiz 68 metrekare olup brüt 83 metrekareden oluşmaktadır. Binalarımız her katta 4 daire olacak şekilde içinde çöp şutu, insanların artık rahatça çöplerini evlerinde tutmadan atabilecekleri her katta çöp şutu bacaları yapılmıştır. Manisa'da teslim ettiğimiz 100 bin konut çerçevesindeki 2+1 dairelerimizin hak sahiplerinin mutluluğunu gördükçe TOKİ olarak da biz de onlarla beraber mutluluklarını paylaşmaktayız.