Mamak’ta kentsel dönüşüm hızla devam ediyor

18 Şubat 2019

Sağlıksız ve afetlere karşı riskli alanları yaşanılabilir alanlara dönüştüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara’nın Mamak İlçesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projelerine hızla devam ediliyor.
 
Ankara’nın Mamak İlçesi’nde Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 7. Etap’ta inşa edilecek 548 konutun ihalesi yapıldı. 18 Şubat, Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.
 
Yükseklikleri zemin+3, zemin+4 ve zemin+5 olan projedeki konutların72’si 2+1, 476’sı ise 3+1 planında inşa edilecek. Konutların cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.
 
Kentsel dönüşüm projelerini bölgelerin sosyolojik boyutunu da düşünerek gerçekleştiren TOKİ,  vatandaşların günlük yaşamına ait sosyo-kültürel özelliklerini dikkate alan çok yönlü bir tasarım kurguluyor. Kentsel dönüşüm projelerinin olduğu kent bölgelerinde yaşayanların ve kent kullanıcılarının yaşam tarzlarına ve beklentilerine cevap veren projeler yapıyor. Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentileri düşünülerek gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve gelişim projeleriyle riskli alanlar yeni yerleşim alanlarına dönüşüyor.