Antalya Aksu Hükümet Konağı’nın ihalesi yapıldı

24 Haziran 2019

Sosyal konut projelerinin yanı sıra eğitim kurumları, millet bahçeleri ve kamu yapılarının üretimini de yapan TOKİ, "Hükümet Konakları" projesi kapsamında yeni kamu hizmet binaları inşa ediyor.

Bu kapsamda inşa edilecek Antalya Aksu Hükümet Konağı’nın ihalesi yapıldı. 24 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında altyapı ve çevre düzenleme işleri de yer alıyor.

Farklı kamu hizmet birimlerinin aynı çatı altında hizmet vereceği yapılarla vatandaşların tek bir noktadan tüm talep ve ihtiyaçlarının karşılanması hedefiyle hayata geçecek Aksu Hükümet Konağı’nda geleneksel mimari yapı elemanları ile modern mimari anlayışın harmanlandı.

Kendi bölgesi ve yöresine özgü mimari anlayışı yansıtacak olan Aksu Hükümet Konağı, insan odaklı bir anlayışla devletin kucaklayan yüzünü yansıtan anıtsal bir kapı girişi ekseninde tasarlandı.

Bölgenin doğal taş ile yapı malzemeleri kullanılan ve 8.450 metrekare kullanım alanı bulunan konak, bodrum kat ve zemin dâhil 4 kat olarak planlandı. Binada; Nüfus ve Sicil Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kaymakamlık, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi gibi kamu birimleri ve konferans salonu da bulunuyor.